Voordelen groene lening

Verschillende voordelen zijn kenmerkend voor een groene lening.

Inleiding – Voordelen groene lening

Een groene lening is natuurlijk niet zomaar een lening. Het verschil tussen een groene lening en bijvoorbeeld een gewone persoonlijke lening zit hem in het feit dat een groene lening niet voor iedere vorm van investering kan worden afgesloten. Om een groene lening te kunnen krijgen moet u voldoen aan verschillende voorwaarden. Voldoet u niet (of niet geheel) aan deze voorwaarden, dan is de kans bijzonder groot dat de bank het toekennen van de lening zal weigeren. De voordelen van de groene lening hebben vooral betrekking tot het fiscale en financiële aspect. De rente ligt bijvoorbeeld op een groene lening niet alleen lager dan op een andere gewone lening, u kunt de kostprijs ook nog eens (deels) fiscaal inbrengen.

Wat heb ik nodig om een groene lening aan te vragen?

Om een groene lening aan te vragen dient u natuurlijk over verschillende zaken te beschikken. De belangrijkste voorwaarde voor het toegekend krijgen van een groene lening stelt dat u in het bezit moet zijn van een document van een erkend bedrijf of een erkende aannemer waarop af te lezen valt over welke vorm van investering het gaat. Er moet op het document ook duidelijk worden aangegeven om welk bedrag het gaat. Het spreekt immers voor zich dat een groene lening slechts kan worden afgesloten voor maximaal het volledige bedrag dat nodig is om de investering rond te kunnen krijgen. Indien u met deze twee factoren rekening houdt heeft u de belangrijkste vereisten voor het toegekend krijgen van een groene lening in ieder geval reeds op zak!

Hoe een groene lening aanvragen?

Een groene lening aanvragen verschilt eigenlijk niet of nauwelijks in vergelijking met het aanvragen van een gewone lening. U dient er naast bovenstaande dan ook vooral rekening mee te houden dat u over de nodige financiële reserve beschikt om de lening af te betalen. Het is immers niet omdat u aan bovenvermelde voorwaarden voldoet dat u daarom automatisch een groene lening toegekend zult krijgen. Voor de bank is het ook bij deze vorm van financiering immers erg belangrijk dat u over de nodige financiële middelen beschikt. Voldoet u wel aan de in dit artikel vermelde voorwaarden, maar beschikt u niet over voldoende inkomen, dan is de kans bijzonder groot dat de bank er toch voor kiest om u de groene lening te weigeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *