Renteloze lening ouders

Een renteloze lening is één van de interessantste kredietvormen op de markt.

Inleiding – Renteloze lening ouders

Een renteloze lening ouders is, om meteen maar met de deur in huis te vallen, natuurlijk bijzonder interessant. Een renteloze lening ouders zorgt er immers voor dat u geld kunt lenen bij mensen die u door en door kent en waarvan u zeker bent dat ze te vertrouwen zijn. Dit is niet altijd het geval wanneer u er voor kiest om een onderhandse lening bij een andere particulier af te sluiten. Een renteloze lening ouders brengt voor de ouders echter wel een risico mee. Wat bijvoorbeeld wanneer hun kind de lening niet kan terugbetalen? Moeten ze er dan op basis van een overeenkomst een advocaat bijhalen? Hoewel een renteloze lening ouders dus op het eerste zicht alleen maar voordelen kent is het niet onbelangrijk om ook even stil te staan bij de eventuele problemen die een dergelijke lening met zich mee kan brengen.

Hoe een renteloze lening ouders aanvragen?

Een renteloze lening bij uw ouders aanvragen is natuurlijk heel eenvoudig. Wettelijk gezien moet u op dit vlak eigenlijk met geen enkele voorwaarde rekening houden. Het is natuurlijk wel zo dat u er goed aan doet om in een schriftelijke overeenkomst vast te leggen hoeveel geld er wordt geleend en vooral hoe en tegen welke datum het geleende bedrag moet terugbetaald worden. In sommige gevallen wordt er voor gekozen om een dergelijke overeenkomst niet op te maken, maar dan beschikken beide partijen ook over geen enkele wettelijke basis waarop ze zich kunnen beroepen in het geval er toch iets fout zou gaan. Hoewel het om kinderen en hun ouders gaat is het toch altijd belangrijk om goede afspraken te maken, zeker wanneer het om geld gaat.

Nadelen renteloze lening ouders

Eerder in dit artikel hebben we reeds aangehaald dat er aan een renteloze lening ouders niet alleen voordelen, maar ook nadelen verbonden zijn. Het grootste nadeel in deze kwestie is natuurlijk de band tussen kinderen en hun ouders en omgekeerd. De kans dat één van beide partijen bij problemen van rechtswege hulp zal inschakelen is klein, maar dat zorgt er ook voor dat problemen in een vicieuze cirkel terechtkomen, iets wat voor beide partijen eigenlijk niet interessant is. Hoe interessant een renteloze lening ook mag zijn (en voor alle duidelijkheid, dat is het wel degelijk), u doet er altijd goed aan om toch over een zekere wettelijke basis te beschikken en dan is een schriftelijke overeenkomst absoluut geen overbodige luxe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *