Minilening aanvragen

Een minilening voorziet u snel en eenvoudig van een klein beetje extra financiële middelen.

Inleiding – Minilening aanvragen

Een minilening wordt gezien als een moderne kredietvorm. Dit wil zeggen dat het een krediet is die mensen de mogelijkheid kan bieden om geld te lenen, maar dat het niet tot één van de noodzakelijke kredieten behoort. Heel wat kredieten zijn door de jaren heen immers een vaste waarde geworden op de financiële markt. Verschillende kredieten zijn hoe dan ook standaard geworden omdat we er vaak niet omheen kunnen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de autolening of de hypothecaire lening. Een minilening mag dan wel niet in dit rijtje thuishoren, toch is het een krediet die heel wat mensen uit de nood kan helpen. In dit artikel komt u hoe dan ook alles te weten over het aanvragen van een minilening.

Hoe een minilening aanvragen?

Een minilening aanvragen kan doorgaans op verschillende manieren. Het is hierbij belangrijk om er rekening mee te houden dat een minilening in verschillende vormen kan voorkomen. In eerste instantie is er natuurlijk de standaard minilening. Deze lening kan aangevraagd worden via het internet of in bepaalde gevallen ook telefonisch. Wanneer u een minilening via het internet aanvraagt kunt u er doorgaans altijd van op aan dat u binnen de 24 uur over het geleende geld kunt beschikken. Het kan echter nog sneller. Een minilening kan immers ook per SMS worden aangevraagd. Dit is een variant op de klassieke minilening die de kredietnemer veelal reeds binnen enkele uren of zelfs minuten voorziet van het geleende bedrag. Let wel, welk type minilening u ook aanvraagt, het geleende bedrag dient in de meeste gevallen binnen 30 dagen te worden terugbetaald.

De kostprijs van een minilening

Een minilening aanvragen is dus zoals u heeft kunnen lezen dus zeer eenvoudig, maar hoe staat het met de kostprijs? De beperkte looptijd van een minilening zorgt er voor dat er geen intrest kan worden aangerekend en dus moet de kostprijs op een andere manier worden bekomen. Tijdens het aanvragen van een minilening zult u merken dat er in de kredietovereenkomst of in de algemene voorwaarden van de kredietverstrekker in kwestie vermeldt staat dat de kredietnemer zogenaamde instap- of opstartkosten moet betalen. Deze kosten vervangen de rente en kunnen doorgaans zeer hoog oplopen. Niet zelden bedragen deze kosten ruim 20 procent van het door u geleende bedrag. Weet dus waar u aan begint wanneer u er voor kiest om een minilening aan te vragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *