Lening aanvragen België

In België is een lening aanvragen best simpel als je aan de gestelde voorwaarden voldoet. Je moet meerderjarig zijn, in België wonen en aan de maandelijkse eisen kunnen voldoen. Als dat in orde is, zou het geen probleem mogen zijn om aan de nodige financiële middelen te komen. Er zijn zeer veel financiële instellingen in België waar je terecht kan. Soms zie je door de bomen het bos niet meer en moet je keuzes maken. Het is belangrijk om hier de nodige tijd voor te nemen en de verschillende banken tegenover elkaar te vergelijken. Zo zal je uiteindelijk toch de goedkoopste eruit kunnen halen en enkele (honderden) euro’s besparen.

Voorkom dat je op de zwarte lijst komt te staan

De Nationale Bank van België houdt een zwarte lijst bij waar wanbetalers op staan. Ook die kunnen in België geen lening krijgen. Het is dus ten strengste aangeraden om hier niet op te staan. Dit doe je door tijdig je leningen af te betalen. Als je drie maanden niet betaald, kom je automatisch op de lijst terecht en kan je er enkel en alleen van worden verwijderd als je het volledige bedrag terugbetaald, en zelfs dan kan je binnen het jaar geen nieuwe lening aangaan. Ook een BKR-vermelding kan problemen opleveren om een lening aan te gaan, maar er zijn ook speciale banken die hier geen aandacht aan schenken.

Lening aanvragen

Lening aanvragen, voorkom verrassingen

België is dus niet al te moeilijk qua lenen. De prijzen zijn, vergeleken met andere landen, best oké te noemen aangezien het inkomen van de gemiddelde Belg ook vrij hoog ligt. Daarbij komt dat er over lange periodes kan geleend worden. Het is echter soms beter om een kortere termijn te handhaven omdat je er dan natuurlijk sneller vanaf bent. Dat zijn zaken die persoonlijk moeten worden uitgemaakt en hier en daar kan de bank je daarin sturen. Het is dus altijd een goed idee om een afspraak te maken bij de bank om alle nodige informatie te verkrijgen. Zo kom je (bijna) nooit voor verrassingen te staan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *